De Dorpsraad Kamperland gaat het weer doen: gratis 1000 boompjes uitdelen! Haal bomen in je tuin, dan haal je de natuur dichtbij en help je het klimaatprobleem tegen te gaan.

Voor Noord-Beveland doet de Dorak mee met de uitdeelactie van ZMf, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden, diverse bewonersinitiatieven en de gemeente Noord-Beveland (subsidie). Op dinsdag 12 september a.s. kan iedere Noord-Bevelander vanaf 9.00 uur gratis boompjes bestellen op www.zmf.nl. Wees er snel bij, want op is op.

Je kunt op 12 september maximaal 6 boompjes per adres bestellen. Er zijn 12 soorten boompjes en struiken voor de grote en kleinere tuin. Onderaan de pagina staan de soorten genoemd en afgebeeld.

Ophalen, planten en snoeien

Is het op 12 september gelukt om boompjes te bestellen dan kunnen deze aan het begin van het plantseizoen worden opgehaald en wel op zaterdag 9 december 2023 tussen 11.00 en 16.00 uur. De actie voor Noord-Beveland wordt ook dit jaar gecoördineerd door de Dorpsraad Kamperland. De afhaallocatie is bij De Fietsloods, Molenweg 43, 4493 AB Kamperland. De boompjes zijn niet heel groot, je kunt ze dus makkelijk meenemen in je fietstas of in de auto. Voor het planten kun je de eenvoudige plantinstructies volgen. Ook die vind je op de website van ZMf. Bang dat de bomen je boven het hoofd zullen groeien? Niet nodig, want alle soorten bomen zijn naar eigen wens te snoeien. Zo blijf je baas in eigen tuin.

Blijf op de hoogte en word lid!

Wil je op de hoogte blijven van het werk en de acties van ZMf? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (link naar: Aanmelden nieuwsbrief – ZMf Zeeland). Wil je nog meer doen voor de Zeeuwse natuur? Steun ons en word lid van ZMf! (link naar: Steun ZMf – ZMf Zeeland)