25 jaar Kunstspoor wordt gevierd met een groot kunstwerk in alle kernen van Noord-Beveland

Dit jaar bestaat Stichting Kunstspoor Noord-Beveland 25 jaar. Naast de jaarlijkse kunstroute gaat Kunstspoor dit jaar veel extra activiteiten ontplooien. En daar willen ze de inwoners van het ‘Eindeloos Eiland’ bij betrekken.

Wie jarig is trakteert vinden ze bij Stichting Kunstspoor Noord-Beveland. “Ieder dorp krijgt deze zomer van ons een tijdelijk kunstwerk”. Peter Bakker, beeldhouwer en voorzitter van Kunstspoor, kijkt erg uit naar de komende weken, we gaan nu al van start met de voorbereidingen.

Kunst in het dorp
Er worden volop plannen gemaakt om het jubileum op een originele manier te vieren. “We nodigen kunstenaars uit om in iedere dorpskern van Noord-Beveland een tijdelijk kunstwerk te maken. Een kunstenaar wordt gekoppeld aan een kern, waarna we inwoners uitnodigen om in gesprek te gaan met de kunstenaar. In het dorpshuis houden we een gezellige avond waarop we praten over de veranderingen in het dorp. Hoe het vroeger was en welke veranderingen er nu te verwachten zijn. De verhalen over deze veranderingen vormen de inspiratie voor de kunstenaar. De kunstenaar gaat aan het werk en zorgt dat het kunstwerk van 26 juni tot 15 september op een prominente plek in de kern komt te staan.”

De komende twee weken is er in ieder dorp een bijeenkomst met een kunstenaar. Alle inwoners van het dorp zijn van harte welkom om mee te praten over de veranderingen in hun dorp. Natuurlijk krijgt u daarbij een kopje koffie of thee. In het schema kunt u lezen wanneer het gesprek bij u in het dorpshuis plaatsvindt. U hoeft u niet van te voren aan te melden.

In juni organiseert Kunstspoor weer OP DREEF. Een week vol kunstworkshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De kunstroute is dit jaar op 19/20 en 26/27 augustus. “We hebben dit jaar een heel verrassend programma, met veel inspirerende kunst, opgeluisterd met muziek. We werken samen met de muziekverenigingen Apollo en EMM, het NUT en het Eindeloos Eiland Festival.”

“Over al onze andere activiteiten leest u later wel in het gele krantje, nu gaan we eerst samen zorgen dat er mooie kunstwerken in de dorpen komen te staan.”

Meer informatie over Stichting Kunstspoor Noord-Beveland is te vinden op de website: kunstspoor.nl

Woensdag 12 april in dorpshuis Casembroothuis in Kamperland. De avond begint om 19.30 met gratis koffie en thee en duurt tot 21.00 uur. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de dorpsraadvan Kamperland.