In deze rubriek stellen de bestuursleden zich een voor een aan u voor.  Deze keer de beurt aan Toine Bos

Hallo, ik ben Toine Bos en kom vanaf mijn Brabantse jeugd al vaak in Zeeland. Na mijn werkperiode bij een multinational succesvol afgerond te hebben, ben ik vanaf 2010 samen met mijn vrouw op Walcheren terecht gekomen, voor hobbywerk en plezier. In januari 2019 zijn we verhuisd van Brabant naar Noord-Beveland en wonen we met veel genoegen in Kamperland. Als passie hebben we een vakantiehuis voor toeristen en bieden we ze spetterende vakanties aan.

Al ben ik geen geboren Zeeuw, ik voel me inmiddels dat toch wel. Het is geweldig om op Noord-Beveland te genieten van de hotspots in en rondom het 3 waterpunt en telkens nieuwe pareltjes te ontdekken.

Sinds oktober 2019 heb ik de weg naar de dorpsparel de Dorak gevonden en in 2021 ben ik gevraagd om het voorzitterschap over te nemen.  Ook in dat jaar hebben we vier nieuwe bestuursleden kunnen verwelkomen. Door natuurlijk verloop is er een positieve dynamiek ontstaan waardoor we opnieuw twee nieuwe bestuursleden mogen aannemen. We proberen voor elk bestuurslid projecten te koppelen waar hij of zij iets mee kan.

Sinds dit jaar mag ik het voorzitterschap dragen, over de voorzitters van de vijf andere dorpskernen op Noord-Beveland. We overleggen elk kwartaal over gemeenschappelijke doelen en knelpunten om zodoende verbeteringen voor te kunnen stellen aan het gemeentebestuur. Denk hierbij aan onderwerpen zoals; mobiliteit, starterswoningen, Tiny houses en VGWM gerelateerde zaken (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu). Om hier meer gewicht en vooruitgang in te krijgen, bespreken we deze onderwerpen en de voortgang ook elk kwartaal met de betreffende wethouder en burgerparticipatie-medewerker.  Als nevenvoordeel voor deze overlegstructuur is dat we elkaar beter kunnen steunen en we de krachten kunnen bundelen om gezamenlijk ons doel te bereiken bij de gemeente.

Als hobby heb ik o.a. fietsen, lopen en toeren door Zeeland en meer.

Inmiddels ben ik voor Kamperland met een andere collega, supervisor voor de RuilShop Noord-Beveland. Dit is een sociaal project voor en door Noord-Bevelanders om goederen maar ook diensten te ruilen. Meer informatie over deze stichting is te vinden op Facebook, binnenkort komt het platform online.

Toe Siens,

Toine