Gratis bomen voor inwoners Boord-Beveland

Uit je raam kijken en veel groen zien. Bloeiende bomen en struiken vol met vogels die voor je zingen. Op en rond de stammen lopen en vliegen vlinders, bijen en andere insecten die je tuin gezond houden en voedsel vormen voor de vogels. Wil jij dat ook? Maak dan gebruik van de boom-uitdeel-actie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en diverse bewonersinitiatieven en plant een of meerdere inheemse boompjes in je tuin. Daar word jij blij van en de natuur ook! Met de bomen in je tuin help je mee om de doelstelling van Plan Boom te halen, namelijk 380.000 nieuwe bomen in Zeeland; voor elke Zeeuw een boom. Je kan de boompjes vanaf dinsdag 21 september 9.00 uur gratis bestellen op de website van ZMf via www.zmf.nl . Wees er snel bij, want op is op!

Baas in eigen tuin

Je kan kiezen uit 10 verschillende soorten inheemse bomen en struiken die het allemaal goed doen in Zeeland. Dit zijn: eenstijlige meidoorn, linde, veldesdoorn, groene hazelaar, wilde appel, wilde mispel, boswilg, gewone vlier, wilde liguster en kweepeer. Er zitten soorten bij voor een kleine en voor een grote tuin. De bomen en struiken zijn allemaal goed te snoeien, dus jij bepaalt zelf hoe groot je ze laat worden. Per bestelling kun je maximaal 6 boompjes bestellen. De boompjes zijn 20 tot 125 cm groot, zodat je ze makkelijk mee kan nemen onder je arm, in je fietstas of in de achterbak van de auto.  De Dorpsraad Kamperland verzorgt de uitdeelactie op Noord-Beveland. Het uitdelen van de gratis bomen vindt plaats op zaterdag 11 december van 11.00 tot 16.00 uur aan Veerweg 74 te Kamperland (naast Familie Brasserie Amable).

Waarom een boom-uitdeel-actie?
Waarom organiseren we eigenlijk een boom-uitdeel-plan? Met het project Plan Boom planten we landelijk inheemse bomen en struiken aan. Daarmee leggen we CO2 vast en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit herstellen. Inheemse soorten zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer vogels, bijen, vlinders en andere insecten aan dan exotische planten. Ook voor het bestrijden van hittestress, het bergen van water en voor het tegengaan van verdroging zijn bomen heel nuttig. Meer groen zorgt ervoor dat de bodem beter regenwater kan opnemen. Kortom, met meer bomen laten we tuinen in Noord-Beveland weer bruisen van het leven!

Plan Boom

Plan boom is een landelijk project actie dat zich richt op meer dan alleen particuliere tuinen. De komende vier jaar planten we met Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland.