De Biblioservicebus
Elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur in de Ripstraat.

De ColumBus
Elke woensdag in de oneven week van 08.45 tot 10.30 uur bij C.B.S. de Kamperschouw (niet in de schoolvakanties).

Wist je dat?

  • Wij in beide bussen boeken, tijdschriften en dvd’s hebben?
  • Dat wij je OV-chipkaart op kunnen laden en postzegels verkopen?
  • Onze Biblioservicebus een geldautomaat aan boord heeft en ook functioneert als postkantoor?
  • Je in de ColumBus spelletjes kan spelen op de Surfacetafel?
  • Onze medewerkers je graag helpen bij het zoeken en vinden van een boek, maar zij het ook ontzettend gezellig vinden om een verhaaltje voor te lezen aan kinderen?

ZBBUZZ

Eens per twee weken staat er op donderdagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur een kleine bus in de Ripstraat. Dat is de ZBBUZZ van ZB Bibliotheek van Zeeland.

In de ZBBUZZ helpen we je graag met je vragen over je smartphone, laptop, tablet of e-reader. Je bent ook van harte welkom hebt als je vragen hebt over websites van de overheid. Moet je een gezondheidsverklaring invullen om je rijbewijs in te vullen of vind je het lastig om in te loggen met je DigiD? Kom naar de ZBBUZZ, we helpen je op weg. We laten je zien hoe en waar je de informatie kunt vinden, zodat je zelf verder kunt. Moeten er formulieren worden ingevuld en vind je dat lastig? Dan verwijzen we je door naar een van onze samenwerkingspartners.

In de ZBBUZZ helpen we je ook met vragen over het leren van de Nederlandse taal. Zoek je een cursus of een taalmaatje of wil je zelf taalvrijwilliger worden? Ook met deze vragen kun je terecht in de ZBBUZZ.

Stap eens binnen, je bent van harte welkom! Je kunt ons ook e-mailen: zbbuzz@dezb.n